Білоруське МЗС заявило, що кількість українських дипломатів в Білорусі буде скорочено і вони повинні покинути територію республіки протягом 72 годин.

Окрім цього, Білорусь закриває українське консульство в Бресті.

Українське посольство продовжить роботу в Білорусі у форматі 1 + 4, тобто посол і чотири співробітника. У МЗС вважають, що кінцевою метою цієї провокації є посилення антиукраїнської істерії в Білорусі, щоб виправдати підтримку збройної агресії Росії проти України.

«Після від’їзду визначених українських дипломатів посольство України в Мінську функціонуватиме в скороченому складі на чолі з послом Ігорем Кизимом.Наші дипломати матимуть достатньо можливостей, аби продовжувати надавати консульську допомогу українським громадянам в Білорусі», - запевнив Ніколенко, - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві закордонних справ відреагували на рішення білоруського МЗС щодо висилки з країни 12 українських дипломатів та закриття генконсульства в Бресті. Там назвали ції дії черговим нічим не спровокованим недружнім кроком щодо України. 

«У продовження вчорашньої провокації в ЗМІ сьогодні білоруська сторона оголосила про скорочення складу посольства України в Мінську та закриття консульства України в Бресті. Дванадцятьом українським дипломатам було приписано покинути територію Білорусі впродовж 72 годин.Розглядаємо такі дії Білорусі як черговий нічим не спровокований недружній крок щодо України», - зазначив Ніколенко.

Він пообіцяв, що Україна не залишить дії Білорусі без належної відповіді, про яку буде повідомлено додатково.

Як писав раніше «Вголос», загроза приєднання Білорусі до війни проти росії лише продовжує зростати.

Також ми повідомляли, радник Офісу Президента Олексій Арестович заявив, що план росії не відповідає реальній обстановці.

ІА "Вголос": НОВИНИ