Авторитет блогерів не можна зводити тільки до негативу. Серед них, як і серед усіх людей, є ті, які позитивно впливають на формування громадської думки, а є такі, які спричиняють деградацію та негатив.

Про блогерів і їх відповідальність перед суспільством у прямому ефірі «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA говорив керівник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

Тема «голодної туси» збурила суспільство. Багато хто заговорив про зіпсоване юне покоління. «Я б не узагальнював, що всі погані, – каже Любомир Мельничук. – Наприклад, львівські школярі придумали найпопулярніший на сьогодні флешмоб «Батько наш Бандера». І він користується більшою підтримкою, аніж блоги оцих «так званих» моральних авторитетів. Я переконаний, що наша молодь, є значно патріотичнішою ніж п’ять-десять років тому». 

Мельничук зазначає, що блогери – люди, які є лідерами думок у соцмережах і наголошує, що, коли говоримо про мільйонника Заліска, то заходимо не в ту парадигму. Вони святкували тоді, коли українське суспільство сумувало за людьми, які померли від голодної смерті. Тобто – вони вирішили цинічно хайпанути і назвали свою вечірку в протилежність заходам, які відбувалися цього дня. 

«Блогери-учасники «голодної туси» кинули виклик суспільству. І те, що ми з вами жорстко реагуємо – це добре. Це правильно, що нація зреагувала і не є байдужою. Це свідчить про те, що нація жива. А вони хотіли хайпанути і продовжують це робити за допомогою вибачень, звинувачень і емоційних відео з метою збільшення кількості підписників», – вважає Любомир Мельничук.

Щоправда, «голоднотусівці» не врахували фінансовий мінус від свого зухвалого виклику суспільству – вони отримали відмову від реклами відомих брендів, адже тепер їхні прізвища асоціюються з чимось відразним.

«Люди вміють розрізняти, що добре, а що погано. А ті, хто зневажливо поставилися до всієї нації, від нації і отримали», – завершив свободівець.

Нагадаємо,  3 грудня, у Львівській мерії на прийомі у першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер 75-річний директор львівського Будинку вчених Роман Славітич. Подробиці про його смерть читайте у матеріалі  ІА «Вголос». 

Як повідомляв «Вголос» раніше, у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Подія відбулася у львівському Будинку вчених, який належить обласній федерації Профспілок. Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ