Тема «голодної туси» у Будинку вчених у Львові набула чималого ажіотажу. «Найграндіозніша вечірка року» – святкування дня народження блогера-мільйонника Олександра Заліска в День Голодомору – спровокувала бурхливу реакцію суспільства. Відповідно, учасники «туси» почали шукати «крайніх» у смерті директора Будинку вчених серед «чужих».

Своє бачення наслідків «туси», проблему невігласів і довіри молоді та дітей до хайперів озвучив в етері «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA  правник, блогер Роман Салабай.  

На нього «вилили» багато ненормативної лексики та погроз.  Правник пояснив, для чого блогери з «туси» шукають винних у смерті директора Будинку вчених Романа Славіча.

«Є дорослі люди, які роблять помилки, приймають їх і йдуть далі, – каже Салабай, – а є діти, які перекладають відповідальність на когось, шукаючи крайнього. Така динаміка негативна, але гарно ілюструє слабкість тих, хто вливає на думку дітей».

Зухвало накинувся на правника скандальний блогер Олександр Волошин, який також був присутнім на «голодній тусі» 27 листопада. Хайпер звинуватив Романа Салабая у смерті директора Будинку вчених і госпіталізації блогера Заліска.

«Волошин  – людина, яка хайпує на всьому, на чому можна хайпанути. Для прикладу – подарував дитині на вулиці Айфон, а потім його забрав, спровокувавши в неї істерику.  Перед ним ніхто з блогерів напряму не говорив про мою начебто вину, а тільки натяками. А от після звинувачень Волошина до мене «прилетіло» багато ненормативної лексики і негативних побажань на мою адресу. Я, на відміну від Заліска, вмію працювати з негативом, знаю ризики публічної діяльності. Якщо він такий альфа-самець, то має бути готовий до відповідальності за свої вчинки», – зазначив Роман Салабай.

Найбільше здивувало правника те, що погрози на кшталт «Щоб ти здох!», писали з чужих акаунтів, де фото дітей і котиків-песиків. Найбільшою проблемою вважає довіру  молодого покоління до інфлюенсерів, які негативно впливають на їхню думку.

Нагадаємо,  3 грудня, у Львівській мерії на прийомі у першого заступника міського голови Андрія Москаленка помер 75-річний директор львівського Будинку вчених Роман Славітич. Подробиці про його смерть читайте у матеріалі  ІА «Вголос». 

Як повідомляв «Вголос» раніше, у Львові блогери влаштували гучну вечірку в день пам’яті жертв Голодомору Подія відбулася у львівському Будинку вчених, який належить обласній федерації Профспілок. Напис «блогерська голодна туса», яку додав у своєму інстаграмі ведучий свята Володимир Остапчук, викликала особливо велику хвилю нерозуміння серед українців. 

Детальніше про ситуацію та позицію учасників скандальної вечірки читайте у розширеному матеріалі редакції "Вголос". 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ