Неоднозначна заява диктатора щодо колоній та суверенних держав одразу ж викликала шквал критики з боку української влади.

В етері телеканалу НТА у проєкті «Підсумки» з Олегом Галівим, свої перли аналітики розсипав і відомий львівський журналіст і телеведучий, Остап Дроздов. 

Палата лордів №6  (палата в психлікарні, в якій утримуються хворі з манією величі)

«Є країни-колонії, а є країни суверенні», - так днями заявив путін на зустрічі з молодими студентами та підприємцями, вперше з'явившись наживо посеред людей..

Якою ж насправді є форма самої росії? Діагноз непрофесійного психіатра.

«Я би зараз путіна і росію не до форм державності заніс, а до форм психічних відхилень. Якщо ви знаєте, в кожній психушці завжди є по палаті, де лежать то леніни, то сталіни, то Наполеони, до цього списку додаємо ще одну псевдоособистість Пйотр вєлікій. Оцей маніакально-параноїдальний виплюск цього ботоксного.. він насправді ставить крапку в інтризі щодо психічного і ментального і психо-емоційного здоров'я оцього диктатора. Ми вже маємо справу і світ має справу зі закінченою формою клініки, тому, що зараз у 21-му сторіччі на повному серйозі говорити термінологією 18-го сторіччя: імперія, колонія».

 

«Таке лахміття і каша в голові. Це ставить крапку в розумінні того чим є той центр прийняття рішень в росії. Це є все псевдоісторична, з психічними, психо-емоційними, ментальними відхиленнями якась особа, особистість, істота, яка живе повністю у викривленій парадигмі і керується абсолютно, не те, що не сучасною, а такою мертв'ячинною ідеологією».

Примхи бункерного президента.

«Це викликає стурбованість не нашу, а світової спільноти. Зараз маємо справу з Гітлером 21-го сторіччя, який є »нєвмєняємий«. Є таке поняття »косити під дурочку«. Якщо ми це кладемо на сучасну мапу світу, на геополітику, на весь уклад світовий, міжнародний, то ми отримаємо, я це так трактую: покладені на псевдоісторизм територіальні претензії».

Некрократія – влада, що керується всім, що здохло

Радянські паспорти для Києва. У разі захоплення київської області планувалося створення псевдореспубліки та проведення псевдореферендуму, а жителів паспортизувати документами союзу радянських соціалістичних.. тьфу. Імперські амбіції, щоби повернутися у минуле «без дому, адреси і вулиці, єдина адреса - радянський союз».

«На означення такого я даю свій термін: некрократія, ключовим словом тут є »некро« - мертв'ячина. Це є влада всього мертвого. І росія і вся ця імперська шовіністична догма і парадигма це є ідеологія всього що померло».

Унікальне явище у масовій свідомості та політичній, яке має назву Некрократія. За визначенням Остапа Дроздова у прямому етері НТА це:

«Некрократія - влада всього відмерлого, вони керуються всім, що здохло. Жодної живої ідеї росія не екстраполює поза своєю територією».

Втомлена і ображена Європа

«Трагічно-реалістичне запитання: Як би нам не прикро було визнати: інший світ зараз собі планує літні відпустки на Кіпр, на середземноморські пляжі, і, хто там любить, Африку. Насправді життя продовжується. Які претензії до тих, хто за себе подбав? Подбавши наприкінці 40-х років 20-го сторіччя та  утворивши найдієвіший безпековий альянс під назвою НАТО. Хто винен тим країнам, що вони за себе подбали?».

 

«А ми, якщо відверто - все »профукали« ще з 90-х. Країни Балтії, які захотіли приєднатися до європейського захищеного світу - це зробили. Така маленька Естонія, така маленька Латвія, чи й та сама Литва не буде боятися якогось придуркуватого рішення »держдури« про скасування їхньої незалежності чи сувернітету».

Ображена поза на Європу є не цілком доречною, адже часом слід ставити собі дзеркало і більше самому собі задавати запитань, пропонує Остап Дроздов у етері програми «Підсумки».

Ядерний псих

«От завтра путіну щось «зайде» і він свої ядерні бомбардувальники скерує на Швецію і це інша картина світу. Або, наприклад, воно, дурнувате може дійсно щось з Литвою зробити. Європа не має відповіді на питання, що робити з ядерним психом, вже з усім стикалися, але ще з таким не стикалися.. Вони зараз разом з нами шукають, мацають, вимальовують, прораховують хоча би якесь проміжне рішення, що робити з психом, який з гробу встав з 18-го сторіччя, але зараз має ядерну зброю 21-го. Ось це і вся драма".

Чорна діра всесвіту

«Взагалі тема розколу і розвалу росії на порядку денному стоїть. Воно не буде озвучуватися вустами жодної статусної, посадової особи Євросоюзу чи заокеанських держав. Про таке вголос не говорять. Але сама історія нас підводить до думки, що за весь час існування російської імперії так званої в різних її формах від »пєтровської« до »сссерівської« і до путінської-рашистської. Ще ніколи так близько оцей »Мордор«, ця чорна діра всесвіту не підходила до свого розвалу.»

Більше дивіться на телеканалі НТА у проєкті «Підсумки»:

ІА "Вголос": НОВИНИ