Російські військові можуть прийняти рішення про припинення своєї участі в агресивній війні проти України і безпечно здатися в полон ЗСУ.

Відповідну заяву зробив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

Протягом останнього року кремлівський режим не зміг досягти жодної з поставлених на початку вторгнення в Україну цілей. Звертаючись до російських військових, які вижили в жорстоких боях та руйнованих окопах, Буданов зазначив: «Ситуація для вас тільки погіршується. Ви маєте вибір - загинути або врятувати своє життя».

В Україні функціонує державний проект «Хочу жити», який сприяє безпечній капітуляції російських військових перед Збройними силами України. Вже багато сотень російських солдатів було виведено за лінію фронту. Вони перебувають у нормальних умовах під наглядом Міжнародного комітету Червоного Хреста, отримують трьохразове харчування, мають можливість зв'язку з рідними та отримують посилки.

За словами Буданова, окупанти, які потрапили у полон в бою, мають статус бойовиків, і росія продовжує нараховувати їм бойові і заробітну плату. Ці військові також мають можливість вибору: залишитися до кінця війни та повернутися додому, або не повертатися до росії. Вони мають право звернутися за притулком в Україні або інших країнах Європейського Союзу. 

Як писав «Вголос», Служба безпеки України повідомила депутатці про підозру. З’явилися деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ