Сьогодні, після довгих та складних дискусій, 2/3 депутатів Львівської міськради зрештою проголосували за отриманням містом чергового кредиту на 14 млн євро. ці кошти мають скеровані на рекультивацію сумнозвісного Грибовицького сміттєзвалища. Олексій Різник, депутат від фракції «Європейська солідарність», пояснив, чому разом з колегами після чисельних зауважень все ж підтримали надання ще одного кредиту для міста.

Свою позицію представник ЄС у Львівській міськраді окреслив на своїй публічній сторінці в Facebook.

"Це наш обов’язок перед громадами Малехова і Грибович зробити все, аби пришвидшити процес рекультивації полігону твердих побутових відходів", - пише Олексій Різник. 

Нагадаємо, як писав "Вголос", депутати ЛМР більшістю голосів підтримали новий кредит для рекультивації сміттєзвалища в Грибовичах.  Усього для рекультивації сміттєзвалища планують залучити понад 14 млн євро кредитних коштів. Відсоткова ставка складатиме 2,5% річних, а термін погашення кредиту становить 15 років з дати першої вибірки коштів, з яких 3 роки - пільговий період. 


"Це питання дуже важливе, адже йдеться саме про рекультивацію полігону твердих побутових відходів. Величезна проблема, яка триває вже багато-багато років і так само довго її ігнорували у владних кабінетах. Цю проблему потрібно вирішувати без зайвих зволікань, але діяльність виконавчої влади має бути прозорою.
Ми відповідальні перед об’єднаними громадами", - зауважив Олексій Різник. 


ІА "Вголос": НОВИНИ