Альтернативне водопостачання планують організувати у Львові для Національного реабілітаційного центру “Незламні” (UNBROKEN) , що працює на базі Першого медичного об’єднання. (UNBROKEN) у Львові. Про це повідомили на сайті мерії.

Керівник відділу гідрогеології ЛМКП «Львівводоканал» Василь Павлюк розповів: «Геофізики зробили попередню розвідку водоносних горизонтів. Далі буде відбуватись звужена, детальна розвідка для того, аби підібрати оптимальне місце для свердловини. І уже в 10-х числах квітня, за сприятливих умов, буде здійснено буріння свердловини. Попереднє місце дослідження геофізиками – Замарстинівський парк».

Фахівець також пояснив, що довкола майбутнього водозабору має бути охоронна зона у радіусі 50 м, де заборонена будь-яка діяльність.

Вода зі свердловини потраплятиме до спеціальних накопичувальних резервуарів, які будуть забезпечені альтернативними джерелами живлення (генераторами).

У разі критичних ситуацій та відсутності централізованого водопостачання у всьому місті, в центрі «Незламні» водопостачання зможуть здійснювати безперебійно із власного водозабору.

«Вголос» повідомляв про те, що у Луганській області загинув воїн із Самбора, який воював проти російських окупантів

ІА "Вголос": НОВИНИ