Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ханс Клюге висловив стурбованість у зв'язку з майбутнім проведенням півфіналів і фіналу чемпіонату Європи з футболу у Великобританії і закликав оцінити ризики.

Брифінг в четвер транслювався в Facebook.

"Ми стурбовані, ми знаємо, що варіант "Дельта" був задокументований у 33 з 53 країн Європейського регіону ВООЗ, включаючи країни, які приймають у себе матчі чемпіонату Європи, - вказав він. - Потрібно оцінювати ризики ".

Минулого тижня уряд Великобританії повідомило, що півфінали і фінал чемпіонату Європи, які пройдуть в Лондоні, зможуть відвідати понад 60 тис. глядачів. Загальна місткість стадіону "Вемблі", який прийме заключні ігри чемпіонату Європи, становить 90 тис. осіб. Таким чином, стадіон може бути заповнений на 75%. Як повідомила влада, всі відвідувачі повинні будуть дотримуватися суворих заходів боротьби з коронавірусом.

При цьому в ВООЗ зазначили, що в Європі закінчився період зниження інфікування COVID-19 - тепер спостерігається зростання через різке зняття обмежень.

Сьогодні глава МВС ФРН Хорст Зеехофер теж піддав критиці проведення матчів чемпіонату Європи з футболу на заповненому стадіоні "Вемблі" в Лондоні, незважаючи на поширення там мутацій коронавируса - він назвав таке рішення "абсолютно безвідповідальним".

ІА "Вголос": НОВИНИ