Упродовж останніх двох тижнів в області відзначають стабілізацію із захворюваністю на коронавірус. Усі показники є нижчими від від показників «червоної зони”. Загалом захворюваність на ковід області зменшилася на 17 відсотків. Згідно з рішенням державної комісії ТЕБ і НС, Львівщину переведено до «жовтої» зони епіднебезпеки.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

“Станом на сьогодні в області зафіксовано 16 773 випадки захворювання на ковід. У всіх районах Львівщини спостерігається зниження захворюваності. Найбільш позитивні тенденції зафіксовано в Золочівському і Самбірському районах”, – зазначив Орест Чемерис.

Як каже очільник, департаменту, чергову хвилю ковіду спричинила мутація вірусу. 

“Навесні минулого року це був Альфа-штам, восени – Дельта, і зараз – Омікрон. За інформацією ВООЗ, до кінця ще не вивчено, на скільки цей штам є стійким проти існуючих вакцин,  дослідження тривають”, – розповідає Чемерис.

Щодо бустерної (третьої) дози,  керівник департаменту каже, що вакцинацію третьою дозою в Україні можуть запровадити  вже з січня.

У  Львівському обласному госпіталі ветеранів війни та репресованих (заклад приймає найбільшу кількість пацієнтів із коронавірусом) станом на сьогодні перебувають 163 пацієнти. 17 хворих  є в реанімації, 8 – потребують підтримки апарату штучної вентиляції легень.

«Ми спостерігаємо упродовж останніх двох тижнів зменшення кількості поступлень, але говорити про те, що епідемія відступає все ж зарано», - зазначає  Максим Прикупенко, генеральний директор шпиталю.

І додає, що серед усіх пацієнтів госпіталю лише 30 пацієнтів є провакцинованими.

Читайте також:

Повідомлення з проханням надіслати номер картки для отримання 1000 гривень за вакцинацію розсилають шахраї – Ляшко

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ