Біблія твердить, що до зла треба ставитися злом. Однак українці цієї фрази не засвоїли і досі не виробили агресивного ставлення до ворога.

Про це в ефірі «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявила мовознавиця, народний депутат України VII скликання Ірина Фаріон.

Ірина Фаріон, підводячи підсумки 2021 року зауважила, що всі зовнішні виклики, які сьогодні є перед Україною, зумовлені внутрішньою ситуацією в країні. Зокрема, продовжила вона, за 8 років війни на Сході влада не мілітаризувала країну. Як наслідок – з російських телеканалів досі лунає заклик бомбардувати Україну у новорічну ніч.

«Тому у мене тут виникає питання: якщо зовнішні сили кажуть про нас щось подібне, то чи за тих 8 років ми посадили хоча б одного внутрішнього ворога? До якого часу ми будемо демонструвати таку безпрецедентну інфантильність, компромісність абсолютно в усіх питаннях? Тобто ще жодного разу ми не бачили відкритого процесу над ворогами країни, над зрадниками та колаборантами! Якщо у Верховній Раді голосували б за закони на кшталт закону про колабораціонізм, то і зовнішні, і внутрішні вороги мали б запобіжники», – сказала Фаріон.

На думку мовознавиці, 2021 рік мав би стати для України та українців наукою, щоб перестати бути нацією-жертви, натомість досі українське суспільство не вбачає у Росії «зла».

«Українці – народ, який не засвоює уроків історії. Москва для українців - одвічний бич. Що означає «бич»? Це те, що стимулює націю ставати борцем. Це має бути кожен з нас! Не хтось має нас захищати! І Сьогодні, сидячи у цій студії, ми маємо згадати всіх 50 воїнів за рік, яких ми втратили у російсько-українській війні. Але найстрашніше у цій ситуації, що ми не виробили агресивного ставлення до ворога. До зла треба бути злими. І це не моя версія. Це біблійна фраза! Отже проблема наша – у нас самих!», – акцентувала народна депутаткаVII скликання й додала, що для зміни ситуації українці повинні засвоїти моделі поведінки унікального покоління Української повстанської армії.

ІА "Вголос": НОВИНИ