Через погіршення ситуації з коронавірусом влада Чорногорії вирішила посилити правила в'їзду для іноземців на свою територію. Нові обмеження також торкнуться й громадян України.

Про це повідомила Європейська правда з посиланням на посольство України у Чорногорії.

Як відомо, вже з 2 січня люди, які не щепились і не перехворіли, а також ті, для кого «термін дії» першого чи другого сплив, не зможуть в’їхати на територію країни як туристи.

Водночас перетнути території Чорногорії українці зможуть на підставі одного з двох документів, а саме:

  • наявність підтвердження повного курсу вакцинації, з умовою, що з другої дози минуло не більше 6 місяців до часу в’їзду;
  • підтвердження перенесеної хвороби, яким може бути старий ПЛР або експрес-тест – не старіший 180 днів і не новіший 10 днів.

Крім того, у посольстві повідомили, що при наявності сертифікату про вакцинацію або підтвердження перенесення хвороби, в українців також будуть вимагати надати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більше 72 годин до в’їзду, або експрес-тесту, зроблений не більше 48 годин тому.

Відповідні обмеження триватимуть щонайменше до 12 січня.

Нагадуємо, авіакомпанія SkyUp запустила нові авіарейси зі Львова та Києва. Так, українському лоукосту дозволили виконувати рейси до низки східних країн.

Відомо, що тепер зі Львова можна буде полетіти до Кувейту та Ер-Ріяду, що в Саудівській Аравії. З Києва, своєю чергою, український лоукост виконуватиме авіарейси до Душанбе, що в Таджикистані.

ІА "Вголос": НОВИНИ