Купівля власного житла — відповідальний момент, який потребує серйозної підготовки. Особливо, якщо це вперше й хочеться обрати ідеальний варіант житлової нерухомості в комфортному районі

 Продаж квартир у Львові здійснюється у всіх районах без виключення, тому кожен покупець може знайти варіант, який повністю задовольнить його потребу в зручному й продуманому житлі з гарною інфраструктурою поблизу дому.

Де у місті Лева варто купити квартиру?

Загальний діаметр Львова складає близько 12 кілометрів, тому можна сміливо стверджувати, що всі райони в цьому місті знаходяться недалеко від активного історичного центру. Загалом у Львові виокремлюють 6 адміністративних районів:

 

  • Галицький;
  • Сихівський;
  • Шевченківський;
  • Франківський;
  • Личаківський;
  • Залізничний.

 

Рейтинг найпопулярніших районів серед місцевих мешканців формується на основі кількох важливих критеріїв:

 

  • Безпеки;
  • Чистоти;
  • Наявної інфраструктури;
  • Ситуації з громадським транспортом;
  • Якості життя.

 

Найкомфортнішим варіантом для сімейного проживання став Сихівський район. Попри те, що цей житловий масив почав активно заселятися не так давно, зараз у його межах функціонує безліч дитячих шкіл і садочків, державних і приватних медичних центрів, локальних ресторанів і кафе. Достатньо й зелених парків, скверів, природних водойм. Закупитися всім необхідним можна в ТРЦ “King Cross Leopolis”. З Сихова курсує чимало маршрутних таксі, приміських автобусів, трамваїв і тролейбусів. На околиці району знаходиться однойменна залізнична станція.

 

Франківський район, який за популярністю серед львів’ян посідає почесне 2-ге місце, може похизуватися низькою щільністю забудови й великою кількість зон для сімейного відпочинку. До того ж саме у Франківському районі з’являється найбільше новобудов класів “бізнес” і “еліт”. На околиці розташувався Міжнародний аеропорт “Львів”. Сходити на шопінг можна в ТРЦ “Південний” або “Victoria Gardens”.

 

Шевченківський район вважається найбільш різноманітним. Так, у мікрорайоні Малоголосківська можна купити сучасну квартиру з ергономічним і продуманим плануванням, тоді як у Рясному — затишну квартиру на вторинному ринку з готовим ремонтом. Місцеві жителі відзначають, що у Шевченківському районі найшвидше реагують екстрені служби. І це не дивно, адже в межах житлового масиву функціонує Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Не вистачає лише маршрутів у різні кінці міста Лева.

Залізничний, Личаківський і Галицький райони

Залізничний район — промислова артерія Львова. В мікрорайоні Левандівка зосереджена найбільша кількість стратегічно важливих промислових підприємств. Тому місцеві жителі не поспішають купувати житло поблизу них. 

 

Личаківський район, один із найстаріших у Львові, розташувався майже в кінці списку. У його межах знаходяться знаменитий парк Погулянка. Купити квартиру в цьому районі можна в старому будинку з багатовіковою історією. Та не вистачає Личаківському житловому масиву громадського транспорту.

 

Центральний Галицький район місцеві жителі вважають найбільш невдалим для довготривалого проживання. Купувати квартиру в цьому житловому масиві не варто, якщо не хочеться всюди ходити пішки. Вартість житла тут висока, при цьому постійно виникають проблеми з вільними паркомісцями й заторами майже в будь-який день тижня.

 

Отже, обираючи район для проживання у Львові, варто враховувати свої інтереси й можливості, аби купити квартиру в правильному місці й за вигідною ціною.

ІА "Вголос": НОВИНИ