Депутат Львівської обласної ради Тарас Чолій поділився тим, що йому відомо навколо скандалу з директоркою ОХМАТДИТу.

Про це він розповів під час прямого етеру “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA.

Передусім депутат наголосив, що він безмежно вдячний кожному лікарю, адже зараз, в час боротьби з коронавірусом, як ніколи їхня праця недооцінена.

“Я сам неодноразово звертався в ОХМАТДИТ, зі своїми малими дітьми, тож не зі слів знаю, що там прекрасні спеціалісти. Однак, те, що відбувається навколо цієї лікарні дуже тривожить”, - зізнається Тарас Чолій.

Так депутат розповів, що йому відомо, що відкрито кримінальне провадження щодо службових зловживань, в частині освоєння коштів, які були виділені на реконструкцію лікарні. Також йому відомо про “тендерну змову”, з метою виграшу конкретних компаній, які мають відношення до певної політичної сили, що мала вплив в Львівській обласній раді.


Депутат припускає, що директорка не відповідає займаній посаді, тому депутати Львівської обласної ради вже на найближчому пленарному засіданні можуть заслухати звіт директорки ОХМАТДИТ.

“Мій колега, депутат Григорій Козловський ініціював звернення до Голови Львівської обласної ради з проханням включити в порядок денний найближчого пленарного засідання звіт директорки ОХМАТДИТу. Після звіту про всю свою діяльність, а це і про витрату коштів і кадрову політику й все інше, що зараз гостро обговорюється, депутати мають прийняти рішення про відповідність чи невідповідність даної особи до займаної посади”, - пояснив Тарас Чолій.

Нагадаємо, як писав "Вголос", львівський ОХМАТДИТ, який є однією з провідних дитячих лікарень України, опинилась у вкрай скрутному становищі. попори допомоги з боку меценатів лікарня має борги по заробітній платі, а її керівництво підозрюють у тендерній змові та неефективному використанні бюджетних коштів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ