15 поранених зі міста Бахмута приїхали до Львова медичним потягом. Наймолодшому пацієнтові – 15 років, найстаршому – 96.

Про це «Вголосу» повідомили у пресслужбі Першого медичного об'єднання Львова.

Як згадує 15-річний Ігор, 29 квітня він сидів у своїй кімнаті вдома та пив чай. Через вікно побачив російський снаряд, який прилетів до них на подвір’я та вибіг подивитися.  Тепер він вже розуміє, що це було помилкове рішення: снаряд розірвався, хлопця вибуховою хвилею віднесло вбік та осколок снаряду потрапив у плече.

Ігор втратив свідомість. А коли прийшов до тями, то побачив коло себе калюжу крові та бабусю.

Оскільки бомбардування продовжувалося, то хлопця терміново занесли у підвал. Потім – в лікарню Бахмута, де його прооперували, хоча осколок так і не дістали.

Хірург Андрій Дворакевич зазначив, що у Львові хлопчикові зроблять операцію та закриють рану штучною шкірою. У лікарні Ігор пробуде від двох до чотирьох тижнів. А для повного одужання йому потрібні місяці.

«Рана створює йому дискомфорт під час ходи. Це доволі значне ураження і вимагає тривалого лікування», - каже лікар.

Ровесниця Ігоря, Ліза Чернишенко, розповідає, що своє поранення отримала коло Попасної.  За її словами, вона їхала в автомобілі, коли їх обстріляли росіяни. В автомобілі були поранені дорослі  і вона, підліток.  Її взяли з собою, бо іншого водія поруч не було. Дівчинка стверджує, що керує автомобілем з семи років, то ж надто важко не було.

«Треба було проїхати ще кілометрів 30. У нас є міст, з’їжджаєш вниз, потім – вгору. Там лежали міни, я їх оминула. Ще бачила труп жінки. А вже за поворотом нас знов обстріляли. Тоді мене й поранили. Машина заглохла, бо  куля потрапила в акумулятор», - згадує вона.

За її словами, росіяни обстріляли її з автоматів. Зрештою, на поранених в авто натрапили українські військові, які надали допомогу і завезли їх у лікарню в Бахмуті.

Медичний директор лікарні святого Миколая Зоряна Іванюк зазначила, що Ліза зараз перебуває у відділенні травматології, тому що їй відірвало частину пальця на нозі. А в майбутньому на неї чекає реабілітація.

Додамо, що тільки протягом останнього місяця до Львова було евакуйовано понад дві тисячі  пацієнтів з Лисичанська, Бахмута, Попасної, Слов’янська та інших міст України.

Читайте також у «Вголосі» історію Оксани та Віктора з Лисичанська, які побралися у Львові.

ІА "Вголос": НОВИНИ