Суд у Києві призначив 12 років ув’язнення дитячому тренеру, який упродовж декількох місяців розбещував малолітніх дівчат.

Про це повідомила поліція Києва.

Злочин викрили ще у 2020 році. Правоохоронці встановили, що у 2019 році двоє малолітніх киянок, яким на той час було 12 та 13 років, на вулиці познайомились із 50-річним місцевим мешканцем, який одразу запросив їх до себе до дому.

В оселі фігуранта дівчата вживали запропоновані ним алкоголь і наркотичні речовини, після чого порушник вів із ними відверті розмови на сексуальні теми та показував фото й відео порнографічного змісту. Надалі він підбурював малолітніх до створення власних зображень і порновідео, за які платив гроші. Такі зустрічі тривали близько чотирьох місяців.

Окрім того, у матеріалах справи йдеться, що обвинувачений схиляв дівчат вступити з ним у статевий зв’язок, обіцяючи грошову винагороду, а також пропонував сексуальні контакти з іншими людьми за гроші.

Він неодноразово демонстрував малолітнім потерпілим своє оголене тіло та статеві органи, а також просив мастурбувати йому й позувати перед ним без одягу у відвертих позах. 

Подільський райсуд Києва визнав дитячого тренера винним за ч. 2 ст. 156 та ч. 5 ст. 301 Кримінального кодексу України. Йому призначили максимальний термін покарання — 12 років позбавлення волі.

Також суд ухвалив конфіскувати майно, що належить обвинуваченому, і позбавити його права обіймати посади в закладах освіти та займатися тренерською діяльністю на 3 роки (після відбування ув’язнення). 

ІА "Вголос": НОВИНИ