Чимало людей в Україні відмовляється від вакцини. Одних хвилює її якість, інші повірили у наявність у ній чіпів. А дехто й зовсім не вірить у коронавірус, тож захищатись від нього – не планує. Утім факт залишається фактом: без вакцинації можливості у людей істотно зменшились.

Що ж робити у Львові тим, хто, як то кажуть, не «вколовся»? «Вголос» підготував для вас злегка жартівливий матеріал з ідеями для невакцинованих.

*Редакція не має на меті переконати вас у вакцинації чи проти неї. Перш за все, вакцинація – це вибір кожного.

  1. Погодувати голубів на площі Митній

Площа Митна – славнозвісне місце «тусовки» всіх львівських голубів. А ще – там є багато лавочок, на які можна присісти, якщо погода позволяє. Пропонуємо поєднати приємне з корисним: і вам буде веселіше, і птахам у радість.

  1. Взяти чебуреки-to-go на ринку «Добробут»

Ви без Covid-сертифіката, а отже – потрапити хоч у якийсь заклад, на жаль, не можете. Але це не біда, адже у Львові є безліч місць, де можна взяти їжу із собою. Маємо для вас ідеальний варіант – чебуречна на ринку «Добробут».

Вона розташована практично у центрі міста, тож буде ідеальною навіть для побачення. Берете по чебуреку, сідаєте на зупинці громадського транспорту та спостерігаєте за красою Львівської опери. Романтика ще та!

  1. «Потусуватись» на львівському вокзалі

Любите потяги але можливості десь поїхати через відсутність сертифікату вакцинації у вас немає? Тоді у нас для вас ще одна ідея.

Можете вирушити на львівський вокзал і поспостерігати за ними збоку. Запахи залізниці, натовпи представників ромської національності та безліч інших атракцій – гарантовано. Але раптом вам таке подобається...

  1. Сходити під СІЗО до Остапа Стахіва

«Батько» антивакцинації Остап Стахів за останні декілька днів пережив чимало. Хтось приходив підтримати активіста під час обшуків у його квартирі. Інші були присутні під час того, як йому обирали запобіжний захід у Галицькому суді.

Якщо ви з якоїсь причини пропустили обидва дійства, у нас є ідея. Малюєте якийсь плакатик та приходите під стіни Львівської установи виконання покарань (№19). Стоїте, звісно, допоки вистачить сил.

Не впенені, чи ковід-дисидент вас побачить з вікна, але, принаймні, ви знайдете собі хоч якесь заняття.

  1. Здибатись з колєгами на заправці

Не зовсім біда, якщо ви і ваші невакциновані друзі не можете випити по пивку у якомусь із пабів міста. Cправжні львівські хлопці можуть чудово провести вечір п’ятниці й на заправці. Ну, і звісно, вмикаємо у машині звук на повну, аби вас почули хлопці з заправки на іншому кінці міста.

P.s І кальянчик не забудьте!

  1. Зіграти з дідусями у партію шахів на проспекті Свободи

Головне, аби дідусі теж були невакциновані. Зіграєте у партію шахів, а якщо пощастить, матимете ще й чудову нагоду декілька годин подискутувати із ними на злободенну тему вакцинації.

  1. Присісти десь на площі Ринок і перечитати всю Конституцію України

Це важливо! Все ж таки, хтось одного разу сказав, що карантин порушує наші громадянські права. Непогана ідея – перечитати всю Конституцію України та виписати із неї усі закони. Лише так ви зможете довести якомусь «несвідомому» продавцеві, що ви маєте повне право зайти у магазин без маски.

  1. Покепкувати з «масочників», які одягають ці «намордніки» навіть на вулиці

Ви що, не жартуєте з так званих «масочників»? Тоді вас складно назвати справжнім антивакцинатором! Справжні ковід-дисиденти ведуть боротьбу не лише з вакциною, а й з людьми, що носять маски!

Інструкція така: як тільки на вулиці бачите якусь незнайому вам людину у «намордніку», зупиняєте її і починаєте її переконувати в тому, аби вона його зняла.

  1. Подумати про життіє на Сихівському мосту

Інколи усім нам хочеться поміркувати про щось важливе. Особливо тоді, коли здається, що нас ніхто не розуміє. До прикладу, у вас вдома всі вакцинувались попри ваші застереження про те, що у вакцині є якийсь чіп.

Атмосферна прогулянка Сихівським мостом розставить все на своє місця. А ще, ви зрозумієте, як класно пересуватись вулицями міста і розуміти, що за вами ніхто не стежить.

  1. Вакцинуватись

Якщо (раптом) під час шпацеру Сихівським мостом, ви зрозуміли, що немає жодних доказів того, що у вакцинах є чіпи, з допомогою яких відстежують людей, вітаємо! 

Здається, ви за крок до того, аби перейти на «інший бік». Ну тоді вже варіантів немає: йдіть вакцинуватись і буде вам щастя.  

ІА "Вголос": НОВИНИ