Про це сьогодні, 28 березня, під час брифінгу кореспондентові «Вголосу» повідомив президент ГО «Альянс Франсез» міста Львів Василь Кметь.

За інформацією, проект «Французька весна у Львові» цього року буде ювілейний – 15-ий. Організатори обіцяють представити цікаву культурну програму, зокрема театральні постановки французьких драматургів, художні виставки та святкові концерти. Заходи триватимуть від 3 до 27 квітня у різних локаціях міста.

Зокрема, 16 квітня відомий французький музикант Максим Зеккіні презентуватиме сольний концерт гри на фортепіано. Львів’яни зможуть почути твори, написані для виконання лівою рукою із репертуару «Concerto» Моріса Равеля. Ці музичні композиції були створені після Першої світової війни для тих музикантів, які втратили праву руку в бою.

Максим Зеккіні є випускником Національних вищих консерватор Ліона, Парижа, а також Академії Incontri col Maestro міста Імола (Італія).

Стартуватиме фестиваль вже 2 квітня відкриттям фотовиставки Марії Клименко «Трансцендентність» (10.00 год.) на вулиці Огієнка, 18А. Усім любителям музики організатори радять відвідати джазовий концерт Domergue-Litvinyuk Project в арт-центрі «Дзиґа» на вулиці Вірменська, 3 (19.00 год.)

Директор ГО «Альянс Франсез» міста Львів Ніколя Фасіно також зазначив, що 14 квітня у ТЦ Форум (Планета Кіно) транслюватимуть відомі французькі короткометражні фільми, що неодноразово були представлені на міжнародних фестивалях у Каннах, Нью-Йорку і Торонто. Цікаво, що драматичні та комедійні стрічки мовою оригіналу львів’яни зможуть переглянути упродовж шести годин у нічний час.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ