Санкції проти «Північного потоку – 2» з РФ в Німеччину були включені законодавцями США у проєкт військового бюджету Сполучених Штатів на наступний рік.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Санкції, що застосовуватимуться до компаній, яку займаються будівництвом проєкту російської енергетичної компанії «Газпром», змодельовані по законопроекту представленому сенаторами Тедом Крусом, республіканцем з Техасу та Джином Шахіном, демократом з Нью-Гемпширу, зазначають іноземні ЗМІ.

Заходи будуть націлені на судна, які прокладають трубопровід,а також на керівників компаній, пов'язаних з цими суднами. Цим особам може бути заблоковано в'їзд до США, а їхні транзакції – заблоковано.

Як зазначається, санкції увійшли до проекту Закону про державну оборону (NDAA) та мають на мені зупинити будівництво російського газопроводу. Автори закону наполягають на впроваджені обмежувальних заходів, адже їх все більше непокоїть нездатність президента Дональда Трампа діяти від свого імені, щоб заблокувати цей проєкт, який дасть Росії нові важелі впливу в Європі.

Проект закону планується подати 20 грудня.

Нагадаємо, учасники Нормандського саміту повідомили, чи буде обговорюватися зняття санкцій з Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ