Цукровий діабет 2 типу – це складний стан із підвищенням рівня цукру в крові та резистентністю до інсуліну. Кажуть, що магній є потужною поживною речовиною, яка може допомогти зменшити ризик для людини.
Вживання дієти, багатої магнієм, може допомогти зменшити ризик діабету 2 типу, повідомляє Express.co.
Цукор у крові – основний тип цукру, який ви отримуєте, вживаючи їжу, – забезпечує клітини організму енергією. Однак стабільно високі рівні можуть спричинити руйнування тіла. Якщо у вас діабет 2 типу, ви схильні до високого рівня цукру в крові, оскільки основна регулююча сила – вироблення інсуліну - порушена. Однак численні дослідження вказують на силу магнію та на те, як він може допомогти поліпшити рівень цукру в крові.
Магній – необхідна поживна речовина для мозку та тіла.
Це допомагає регулювати рівень цукру в крові, серед багатьох інших переваг для здоров'я.
Дефіцит магнію часто спостерігається у людей, які страждають на діабет.
Дефіцит може виникнути при діабеті 1 та 2 типу, але, як видається, більш поширений при 2 типі.
Це пов’язано з тим, що низький рівень магнію веде до резистентності до інсуліну.
Насправді низький рівень магнію в крові спостерігався у 25-38 відсотках людей із діабетом 2 типу і частіше у тих, у кого рівень цукру в крові не контролюється.
У систематичному огляді вісім із 12-ти досліджень показали, що прийом добавок магнію протягом шести-24 тижнів здоровим людям або хворим на цукровий діабет 2 типу сприяв зниженню рівня цукру в крові натще, порівняно з плацебо.
Медичні працівники відзначали, що кожне збільшення споживання магнію на 50 мг призвело до зниження рівня цукру в крові натще на три відсотки у тих, хто вступив у дослідження з низьким рівнем магнію в крові.
В іншому дослідженні, опублікованому в Національній медичній бібліотеці, було проаналізовано вплив добавок магнію на резистентність до інсуліну у людей.
У дослідженні зазначалося: «Недавні дослідження продемонстрували, що мінерали відіграють певну роль у порушеннях обміну глюкози у людей.
Магній, зокрема, є широко вивченим мінералом, який застосовується в лікуванні гіперглікемії, гіперінсулінемії та дії інсулінорезистентності (ІР).
Дані цього систематичного огляду дають докази переваг добавок магнію у зменшенні ІР у пацієнтів з гіпомагніємією, що має ІР.
А оскільки дефіцит магнію пов’язаний з резистентністю до інсуліну, що спричиняє діабет 2 типу, дослідники припустили, що підвищений вміст магнію може бути корисним у запобіганні цим ускладненням для здоров’я.
«Насправді, в дослідженнях було показано, що ризик розвитку діабету 2 типу на чотири відсотки нижчий з кожними додатковими 50 мг на день споживання магнію».
Існує все більше доказів того, що серйозні дефіцити магнію в їжі людей пов'язані з підвищеним ризиком для основних станів.
До продуктів, багатих магнієм, належать:
- злаки (гречка, коричневий рис, ячна крупа, вівсянка),
- висівки (рисові, пшеничні),
- гіркий шоколад,
- овочі (авокадо)
- зелень (петрушка, шпинат, щавель, базилік, коріандр, сушена зелень)
- горіхи (фундук, мигдаль, кеш’ю),
- бобові (сочевиця, квасоля, горох),
- насіння (гарбузове, кунжут, соняшникове),
- фрукти (кавун, банани, хурма, сухофрукти
- жирна риба.
Читайте більше актуальних новин на Вголосі:
- Стали відомі терміни призову до армії ЗСУ у 2021 році.
- В зоні бойових дій на Донбасі спіймали російського солдата: що відомо
ІА "Вголос": НОВИНИ