Правоохоронці викрили на службовій недбалості одного з очільників державного підприємства «Львіввугілля».

Відомо, що посадовець розтратив більше трьох мільйонів гривень з бюджету. Про це інформує пресслужба поліції Львівської області на сторінці в Facebook.

Слідство встановило, що 67-річний мешканець Червонограду, що на Львівщині, уклав угоду з підприємством-постачальником. Договір стосувався придбання фільтрувальних масок для працівників ДП «Львіввугілля».

Керівник вирішив скористатися службовим становищем. Він уклав договір про закупівлю масок за суттєво завищеною вартістю. Службова недбалість завдала держпідприємству великі збитки на загальну суму 3,2 млн гривень.

Проти посадовця відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру. За вчинене йому загрожує ув’язнення. Максимальний термін покарання – п’ять років за ґратами.

Як писав «Вголос», під час будівництва інфраструктурних об’єктів для Збройних сил України на Львівщині розікрали майже два мільйони гривень з державного бюджету. Оборудку організували посадовці Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління з підрядними організаціями.

Нещодавно кіберполіція Львівщини викрила працівницю поштової служби у привласненні майже 1 мільйона гривень. Підозрювана створювала фіктивні платіжні доручення та переводила гроші компанії на підконтрольні рахунки.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ