У селі Руська Лозова, що на Харківщині, вже вдруге спробували відновити «камінь дружби українського і російського народів». Минулого разу пам'ятний знак знесли буквально за день, натомість, з другої спроби, він протримався ще менше – всього годину.

Ініціатором «відновлення дружби» виявився депутат Харківської міської ради від ОПЗЖ Андрій Лесик, який і повідомив про це на своїй сторінці у Facebook.

У своєму дописі він зазначив, що в українців та росіян "однакові цінності, культура і спільні історичні корені«. Він також підкреслив, що обидва народи – роз'єднані політикою.

Фото депутата ОПЗЖ Андрія Лесика

Чергова спроба відновити камінь дружби з країною-агресором викликала хвилю обурень у соцмережах. У коментарях люди називають організаторів акції «промосковськими колаборантами».

«Може нас роз'єднує не сучасна політика, а могили українців вбитих окупантами? Може нас роз'єднує окупований Крим?В країні 8-й рік війна спонсорована »сусідом« викоренить будь яке спільне коріння. ОПЗЖ - сором нашої політики, колаборанти, яким не місце в правлячій верхівці. Поїдьте на Донбас, на якому загинули наші брати і сестри, захисники Вітчизни. Спробуйте розгорнути свої прапори проти ворожої арти. Буде цікаво подивитись на ваш »діалог«», - обурюються люди в коментарях під дописом депутата.

До слова, на дійство депутати ОПЗЖ принесли банер із написом «Російський та український народи — братські навіки». А вже за годину пам'ятник демонтували невідомі патріоти.

Фото журналіста Олександра Рудоманова

Нагадаємо, минулого разу Андрій Лесик відновлював "камінь дружби українського і російського народів" у березні.

ІА "Вголос": НОВИНИ