Є одяг, який завжди залишається актуальним. Джинси у сучасному світі вже давно стали незмінним елементом гардеробу. Адже їх можна стилізувати майже з усіма образами. З року в рік змінюється лише фасон, кольори та вартість на них. Які джинси у моді цього року, де придбати у Львові та за скільки - читайте у матеріалі «Вголосу».

«Форум Львів»

Одним з найвідоміших місць серед львів’ян, де можна придбати одяг, зокрема джинси, уже кілька років поспіль залишається «Форум Львів». У торговому центрі розташовані магазини різних цінових категорій. Від мас-маркету до відомих брендів. Серед них - «Colin’s», «House», «Bershka», «Goldi», «Mango», «Reserved», «SinSay» тощо.  

Найбільшим попитом серед відвідувачів ТЦ користуються саме магазини з мас-маркету. Все завдяки тому, що тут можна придбати якісні речі за невисоку ціну. 

Наприклад, середня вартість джинсів у магазині «House» - 1000-1200 грн. Здебільшого всі вони із цупкої тканини та з прямим кроєм. 

На фото - ціна джинсів у магазині «House» у ТЦ «Форум Львів».

Стиліст Анастасія Мала зазначає, що при виборі джинсів необхідно насамперед знати особливості своєї фігури та звертати увагу на тканину джинсів. Найкраща серед них - денім (особлива бавовняна тканина саржового переплетення), яка повинна бути доволі цупкою для хорошої якості. Так джинси не втратять форму та не розтягнуться після прання. Тому стиліст радить вибирати тканину, яка складається зі 100%-ї бавовни. 

Знайти джинси у «Форумі» можна і за нижчою ціною. Так у магазині «Goldi» їхня середня вартість - 800 грн. Продавці зазначають, що джинси користуються попитом незалежно від сезону. Навіть попри спеку, вони залишаються на піку популярності.

На фото - магазин «Goldi» у ТЦ «Форум Львів»

У ТЦ доволі часто можна натрапити на «розпродаж», який є майже у всіх магазинах «Форуму». Часто джинси, які представлені там, з дешевої та не дуже якісної тканини. Їх вистачить лише на один сезон. Але і вартість на них відповідна - до 500 грн. 

На фото - магазин у ТЦ «Форум Львів»

Вже кілька років базовими джинсами прийнято вважати джинси «мам». Вони пасують практично кожній дівчині. Тому, якщо не знаєте, які джинси придбати не на один рік - раджу звернути увагу на цю модель. Вважаю, що трендовими стануть цьогоріч джинси з низькою посадкою. Вони не кожному довподоби, але насправді їх теж можна красиво застилізувати. Джинси «скіні» рекомендую заховати подалі, але прогнозую, що через декілька років вони теж повернуться до моди, - розповідає стиліст Владислава Калинич. 

На фото - джинси «мам» у ТЦ «Форум Львів»


«Victoria Gardens»

Не менш відомим місцем для шопінгу серед львів’ян є ТЦ «Вікторія Гарденс». Здебільшого тут розташовані ті ж магазини, що і у «Форумі». Утім, у «Вікторії» є такі бренди, як от наприклад, - «New York». 

У «New York» великий вибір джинсів різної цінової категорії. Від 600 до 1500 грн.

На фото - джинси у магазині «New York» у ТЦ «Вікторія Гарденс»

Ще одні джинси, які зараз на піку популярності - «бойфренди», - зазначають стилісти. 

На фото - джинси «бойфренди» у ТЦ «Вікторія Гарденс»

Важливим елементом, на який варто звернути увагу при виборі джинсів є крій. Зараз найактуальнішим залишається прямий. Він пасує майже всім. Трендовими залишаються: 

  • wide leg (широкі), 
  • підгорнуті джиси, 
  • barrel-leg (бочкоподібні) - згори ширші, до низу вузькі
  • карго
  • печворк
  • білосніжні
  • кльош.


Краківський ринок

Утім, не торговими центрами єдиними. При виборі одягу у Львові місцеві не рідше віддають перевагу і ринкам. Один з найвідоміших у місті - «Краківський». 

На фото - ринок «Краківський»

Тут часто можна знайти джинси за нижчою ціною, ніж у ТЦ. 

Олександра Мала зазначає, що джинси на ринку не відрізняються за якістю від джинсів з мас-маркету. Справа лише у бренді магазину, який створює націнку. Зазвичай, це близько 20%. Тому, якщо середня вартість джинсів у магазині 1000 грн, то на ринку - 800 грн.

На фото - джинси на ринку «Краківський»

Продавці розповідають, що зараз покупці віддають перевагу джинсам світлих кольорів та вільних фасонів. Разом з джинсами не менш запитуваними є і джинсові шорти.


«Придбати джинси можна за 600 грн і вище. Тут все залежить від бренду та від знижок, адже можна потрапити на знижки і купити джинси, які коштували, до прикладу,  1200 грн за півціни», - розповідає Владислава Калинич. 

ІА "Вголос": НОВИНИ