Посадовиця заволоділа чужими коштами, від продажу кримської нерухомості. Їй загрожує 8 років.

Ексзаступницю голови Київської міської держадміністрації судитимуть за незаконне заволодіння коштами, одержаними від продажу кримської нерухомості на суму майже 2 мільйони доларів США.

За обвинуваченням, її дії вважаються шахрайством, що передбачено частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України. Їй може загрожувати до восьми років ув'язнення.

У 2021 році потерпілий, маючи майно на окупованому півострові, вирішив його продати, щоб уникнути його незаконної конфіскації окупаційною владою. Загальна сума продажу склала 1,927 мільйонів доларів США. Обвинувачена взяла на себе зобов'язання допомогти потерпілому у переведенні коштів з окупованого Криму на материкову частину України. Надалі, вона незаконно присвоїла собі гроші та відмовилася передати їх потерпілому, спричинивши йому матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ІА "Вголос": НОВИНИ