Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

Суд відмовив адміністрації підприємства у скасуванні трьох штрафів у розмірі 5 тисяч рублів кожен. Арбітраж визнав керівництво фабрики винним у тому, що воно розмістило на своїх складах для митного оформлення продукцію «диск-стрибунець з логотипом «Рошен», «канцелярське приладдя: олівці кольорові в тригранною дерев'яною оболонкою з грифелем», а також «гру настільну «боксери» з логотипом «Рошен». Всі ці товари були привезені з Гонконгу.

Як випливає з судової постанови, Гонконг не входить до переліку держав і територій, які потрапляють під пільговий режим оподаткування. Раніше на цій підставі суд першої інстанції визнав законним залучення «Рошен» до адміністративної відповідальності.

22 липня Арбітражний суд Липецької області визнав незаконними рішення податкової інспекції, яка донарахувала фабриці «Рошен» більше 35 мільйонів рублів податків і відмовилася відшкодовувати їй близько 26 мільйонів рублів ПДВ. Арбітраж зобов'язав податковий орган відшкодувати фабриці суму податку на додану вартість, а також усунути інші порушення, допущені у відношенні ЛКФ «Рошен».

У квітні 2014-го майно липецкой фабрики, що входить в українську корпорацію Roshen президента країни Петра Порошенка, було заарештовано Слідчим комітетом Росії в рамках розслідування кримінальної справи про шахрайство. Через падіння обсягів виробництва на фабриці скорочують більшу частину співробітників.

ІА "Вголос": НОВИНИ