Instant Game доступні у 30 країнах світу, пише «Watcher».

Випробувати їх зможуть користувачі пристроїв на iOS (версії 8.0 і новіші) та Android (5.0 і новіші).

У Facebook обіцяють, що спершу ігри стануть доступними саме у Messenger. Для запуску гри потрібно завантажити останню версію додатку. Далі обрати чат, натиснути на іконку геймпада в меню повідомлення (поруч з полем для введення тексту, прикріплення фото, емодзі тощо) та обрати гру з каталогу Instant Games. Таким же чином можна розсилати запрошення долучитись до гри іншим користувачам. Запрошення прийде у вигляді посилання.

Користувачі Messenger також зможуть шукати ігри у полі для пошуку. Перший набір Instant Games складається з 17 ігор. Сюди входять Pac-Man, Galaga, Space Invaders, Arkanoid, Endless Lake, Words With Friends Frenzy, Hex FRVR, EverWing, Shuffle Cats Mini, Wordalot, ZooKeeper, Track & Field 100M, Brick Pop, Bust-A-Move Blitz, 2020 Connect, Templar 2048, The Tribez: Puzzle Rush.

Ігри також стануть доступними в новинній стрічці соцмережі. Результатами гри можна ділитися з іншими користувачами.

Як відомо, у травні 2012 року користувачі Facebook отримали можливість грати у демо-версії ігор безпосередньо зі стрічки новин чи Timeline-публікації.

У серпні цього року Facebook та найбільша у світі платформа для створення 2D, 3D, VR і AR продуктів Unity Technologies оголосили про запуск спільного проекту – PC gaming platform  – окремої платформи для розробки ПК-ігор у Facebook.

Восени Facebook офіційно оголосив про запуск власної ігрової платформи десктопних ігор Gameroom.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ