У вівторок прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс заявив, що Франція вступила в третю хвилю пандемії COVID-19, оскільки середнє число нових випадків захворюваності на сім днів перевищило 25 000 вперше з 20 листопада.

У вівторок французькі органи охорони здоров’я повідомили про 29 975 нових випадків, що на 4,5% перевищило загальний показник минулого вівторка та найвищий тижневий ріст за півтора місяці, пише Reuters.

Франція стикається з постійним зростанням числа нових випадків, що призводить до значного навантаження на лікарняну систему країни, яку може зупинити лише нове блокування.

Як і інші країни ЄС, Франція значно відстала від США чи Великобританії у проведенні вакцинації населення.

Президент Еммануель Макрон все ще сподівається, що вакцинація допоможе уникнути наслідків нової пандемічної хвилі, спричиненої більш заразними штамами, і таким чином Франції вдасться третього національного блокування.

Ситуацію погіршило призупинення використання вакцини AstraZeneca, оголошене в понеділок через проблеми безпеки, може поставити під загрозу стратегію уряду.

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що у відділеннях інтенсивної терапії COVID-19 перебуває 4239 пацієнтів, що збільшилось на 20 за 24 години та встановило майже чотиримісячний максимум. Загальна кількість госпіталізованих з приводу цієї хвороби зросла на 23, до 25 492, що було найвищим показником з 24 лютого.

Кількість людей, які померли, зросла на 408 – до 91 170, що є сьомою за кількістю загиблих від коронавірусу в світі. Семиденна середня смертність становить 267.

Із 4,11 мільйона людей, заражених коронавірусом з початку пандемії, Франція займає шосте місце у світі.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ