Федеральна служба безпеки Росії повідомила, що нібито затримала трьох людей, яких називає агентами українських спецслужб. У Службі безпеки України назвали цю інформацію фейком.

У повідомленні російської служби стверджується, що один із затриманих, який нібито був агентом Головного управління розвідки Міністерства оборони України, планував вчинити теракт, підірвавши два саморобні вибухові пристрої загальною масою 1,5 кг у тротиловому еквіваленті.

Двоє інших людей, батько і син 1974 і 1999 років народження, яких ФСБ вважає агентами СБУ, нібито прибули до Росії для збору інформації та зйомки стратегічно важливих підприємств та обʼєктів транспортної інфраструктури. За повідомленням, за виконання завдання їм пообіцяли винагороду у 10 000 доларів.

Водночас речник СБУ Артем Дехтяренко в коментарі «Українській правді» спростував заяву спецслужб Росії.

"Подібні заяви ФСБ РФ варто розглядати виключно через призму гібридної війни, в якій інформаційна пропаганда та розповсюдження фейків мають визначну роль», - повідомив він.

Також, як повідомив Дехтяренко, лише за 9 місяців цього року вони викрили близько 50 агентів спецслужб РФ. Двох із них – «на гарячому», під час спроби вчинення диверсійно-терористичних актів.

«Очевидно, що це велика репутаційна втрата для ФСБ, яка вкотре прагне дискредитувати українську спецслужбу фейками», - закінчив він.

Як писав «Вголос» раніше, РФ сконцентрувала понад 92 тис. військовослужбовців біля кордонів з Україною, і готується атакувати до кінця січня-початку лютого. Очільник розвідки зазначив, що атака, ймовірно, включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь.

Як заявив лідер Білорусі Олександр Лукашенко, у разі якщо Росія зіткнеться з нібито “агресією України”, Мінськ займе сторону Москви.

ІА "Вголос": НОВИНИ