Російські силовики заявили, що запобігли спробі «викрадення лідера сепаратистів Донбасу».

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За версією ФСБ Росії, організатори «викрадення» нібито діяли під керівництвом керівника департаменту контррозвідки Служби безпеки України.

Силовики затримали сімох громадян Росії - Макарова Т.Б., Міщенка М.С., Капкаєва О.Д., Кормича О.М., Пизіна М.Ю., Мороза Є.О. і Долгова В.В.

Організатором і координатором проведення акції  росіяни називають громадян України Андрія Байдала й Ігоря Міщенка.

Зазначається, що викрасти планували особу, яка брала активну участь в бойових діях проти Збройних сил України.

[playlist type=«video» ids=«1294532»]

У ФСБ додали, що Байдала і Міщенко діяли за завданням і під загальним керівництвом глави департаменту контррозвідки СБУ О. Руснака і керівника 5-го управління ДКР СБУ О. Поклада, підмітивши, що в даному управлінні функціонує спеціальний відділ, співробітники якого ведуть роботу  з ОЗУ на території Росії.

Російські силовики переконані, що українські спецслужбовці «залучали групу затриманих до підготовки ще кількох викрадень і вбивств росіян».

Як писав «Вголос»:

  • В окупованому Сімферополі ФСБ Росії затримало п’ятьох осіб, які нібито пов’язані з “представниками радикальних українських формувань, які воюють на південному сході України”.
  • Співробітники СБУ викрили та блокували спробу вербування українського військовослужбовця представниками російських спецслужб.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ