У Генштабі розповіли головні події на фронті за останню добу.

Протягом доби російські окупанти завдали 3 ракетних та 22 авіаційних удари. Ворог здійснив понад 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 20 лютого.

Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України.

Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Протягом доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; Бунякине, Атинське, Стукалівка, Іскрисківщина, Запсілля, Покровка та Майське Сумської області, а також понад 20 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них – Ветеринарне, Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Охрімівка, Бударки, Бологівка, Кам’янка, Тополі та Западне.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни обстріляли населені пункти Дворічна, Піщане, Крохмальне і Першотравневе Харківської області; Стельмахівка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Діброва на Луганщині та Спірне Донецької області.

Зазначимо, що кримінальну справу відкрили у зв'язку із загибеллю на фронті військовослужбовця Богдана Покітко. Винним загрожує до восьми років позбавлення волі.

Також ми повідомляли, що президент США Джо Байден завітав до Києва. Зустріч із Володимиром Зеленським тривала під звуки сирен.

ІА "Вголос": НОВИНИ