Проект телеканалу NTA стартував у 2019-му під час виборів президента України. Вихід в ефір відбувся у день першого туру і тривав 5 годин.

Проект набув популярності через формат дискусій у студії на суспільно-політичні теми, які відбуваються лише наживо. Гості студії - політики з різних політичних сил, відомі науковці, експерти, представники громадських організацій. У студії також була аудиторія - глядачі, які могли реагувати і висловлювати думку (наразі аудиторії у студії немає через війну). Також помітною відмінністю проекту завжди була проукраїнська націоналістична риторика. Незмінні ведучі проекту -  Наталія Струк та Віталій Крутяков.

«Складно сказати чому саме свого часу зʼявився цей проект. Однак він точно мав відбутися. 2019-й рік, думаю, тоді  Україна ще не до кінця усвідомлювала потенційне майбутнє. Тобто точно не всі. Але це не про наших гостей. Зараз мурахи по шкірі, коли слухаєш спікерів програми у 2019 - наскільки чітко вони бачили наше непросте майбутнє. Нас хейтили за фотографії Бандери і Шухевича у студії. І сміх, і гріх зараз у 2024. Тоді у 2019 були в Україні інституції (державні!), які обурювалися (не публічно) від цих персоналій, нашої червоно-чорної символіки. Впевнений, що зараз у цих людей точно змінилися погляди», - каже Віталій Крутяков , автор та ведучий «Говорить Великий Львів».

Зараз YouTube «Говорить Великий Львів» перетнув позначку у 900 тисяч підписників та активно продовжує збільшувати аудиторію. 

«На момент створення проекту «Говорить Великий Львів» всі звикли, що такий формат і масштаб можна робити лише з Києва, що там зосереджується усе, однак ми довели, що це не так. «Говорить Великий Львів» з першого ефіру відрізнявся своєю націоналістичною позицією. Разом з тим теми завжди були гострі та актуальні, у студії була дискусія між політиками - це сподобалося глядачам. Проект існує, поки його дивляться, наша аудиторія з кожним роком росте, а завдяки Ютубу нас почали дивитися українці у цілому світі», - каже Наталія Струк, авторка та ведуча проекту «Говорить Великий Львів»

Гостями програми були Юрій Шухевич, Ігор Юхновський, Степан Хмара. У студію приходив 5-ий Президент України Петро Порошенко та інші відомі політичні діячі України.

 «Говорить Великий Львів» щочетверга виходить у прямому етері о 20:45 на телеканалі NTA, і віднедавна у прайм-таймі о 21:15 на всеукраїнському каналі ЕСПРЕСО

«За останні три місяці нас переглянули 115 мільйонів осіб, і 13 мільйонів постійних глядачів. Це високий показник. Лише за минулі 90 днів до YouTube каналу «Говорить Великий Львів» доєднались понад 115 тисяч глядачів платформи. При цьому українськомовний контент люблять та переглядають люди різних вікових категорій», - каже Олена Романчак, керівник діджитал-відділу.

Аудиторія ток-шоу - це глядачі з понад 50-ти країн. Найбільше відео переглядають в Україні, Польщі, Німеччині, Сполучених Штатах Америки. 

Приєднуйтеся до нас у соцмережах:

Telegram «Говорить Великий Львів»

Instagram «Говорить Великий Львів»

Youtube «Говорить Великий Львів»

Facebook «Говорить Великий Львів»

ІА "Вголос": НОВИНИ