Президент Володимир Зеленський повідомив, що повністю вакциновані українці віком від 60 років у січні зможуть витратити тисячу, яку даватимуть за вакцинацію, на ліки.

Про це Зеленський повідомив у своїх соцмережах.

«Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тис. гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня», - наголосив він.

Також він запевнив, що для того, аби витратити свою тисячу, буде достатньо часу та що цей проєкт повністю забезпечений фінансово, що не спричинить затримок з виплатою.

«Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних «ванг» і «нострадамусів»: «єПідтримка» буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею», - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що у рамках програми повністю щеплені від ковіду українці зможуть гарантовано отримати від держави 1 000 грн на віртуальні картки через сервіс “Дія”. Також розробляється механізм отримання коштів для тих громадян, хто цим сервісом не користується.

Передбачається, що за ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концерт або купити квитки на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки. 

Як саме її отримати читайте за посиланням: Щоб отримати «тисячу Зеленського», необхідно подати заявку до 29 грудня

ІА "Вголос": НОВИНИ