Російські війська здійснюють відносно обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області та продовжують досягати значних тактичних успіхів у менш захищених районах.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

Повідомлялося, що російські війська вранці 11 травня відновили наступ на північ від Липців (на північ від Харкова) і зосередилися на Глибокому (безпосередньо на північ від Липців).

Дані NASA щодо пожежної інформації для управління ресурсами (FIRMS), отримані 10 травня, вказують на те, що поблизу Глибокого, ймовірно, точилися важкі бої, а ISW оцінює, що російські війська просунулися до околиць населеного пункту.

Геолокаційні кадри показують, що російські війська захопили Мороховець та Олійникове (обидва на північний схід від Липців).

Українські офіційні особи повідомили, що українські сили відбили російські напади на захід від Вовчанська (на північний схід від Харкова) поблизу Огірцевого та Хатища, двох населених пунктів, які, як стверджували Міністерство оборони Росії (МО) та російські джерела, були захоплені російськими військами станом на 11 травня.

Російські війська просунулися щонайменше до околиць Огірцевого та Хатища.

Речник Української групи військ на Хортиці підполковник Назар Волошин заявив, що російські війська намагаються просунутися до районів, які вже є «сірими зонами», що свідчить про те, що українські війська не зберегли стійких позицій у багатьох малих прикордонних населених пунктах, які захопили російські сили.

ІА "Вголос": НОВИНИ