Про це пише ITC.

Зазначається, що ізраїльський уряд має намір активно фінансувати будівництво нових зарядних станцій, передбачивши фінансування для 2 тис. станцій. Окрема робота проводиться з мережами паливних заправок, здійснюється активна агітація щодо їхнього переходу на "зелене пальне".

В країні також наміряються знизити податки та збори на електромобілі практично до нуля, разом із тим, щоб електричні автомобілі коштували набагато дешевше, ніж зараз.

Зазначимо, що план із переходу на електромобілі є частиною ще більшої стратегії щодо відмови Ізраїлю від усіх видів викопного палива, в т. ч. бензину, солярки та вугілля. Так, в останні роки в країні знайшли відразу кілька великих родовищ природного газу, які зможуть забезпечити великих споживачів енергії, в т. ч. промисловість і ТЕС, екологічнішим (порівняно з нафтою та вугіллям) видом палива.

Переломний момент очікується приблизно 2025 року, коли за оцінкою міністерства на дорогах країни з'являться близько 177 тис. електромобілів. Після цього масовий споживач має на реальних прикладах усвідомити, що мати електромобіль легше і дешевше, ніж бензиновий або дизельний.

У підсумку за планами уряду це має привести до різкого росту попиту на електромобілі, число яких за п'ять років (до 2030-го) зросте з менш 200 тис. до 1,5 млн.

Починаючи з 2030 року Ізраїль повністю заборонить імпорт бензинових і дизельних авто. Всі нові автомобілі, починаючи з 2030-го будуть виключно електричними, при цьому існуючі автобуси та вантажівки будуть масово переводити на стиснений натуральний газ власного видобутку.

Раніше про наміри повністю припинити продажі бензинових і дизельних автомобілів уже оголосили Франція, Норвегія, Велика Британія, Нідерланди і Данія, а Німеччина, Китай і ряд інших країн поки що просто висловили подібну готовність без уточнення конкретної дати.

ІА "Вголос": НОВИНИ