Мережею ширяться чутки щодо запровадження в Україні карантину через спалахи гепатиту A. У Міністерстві охорони здоров'я цю інформацію спростовують.

Про це йдеться на сторінці відомства у Телеграм.

"Це фейк та частина ворожої ІПСО. В разі виявлення спалахів захворювання МОЗ повідомить про це на офіційному сайті відомства та сторінках у соціальних мережах", - наголошують у міністерстві. Та додають, що наразі спалах гепатиту А зафіксовано лише на Вінниччині. Там тривають посилені протиепідемічні заходи.

"Гепатит А постійно реєструється на території України. Найчастішою причиною є порушення санітарно-гігієнічних норм: погано вимиті руки, використання чи вживання забрудненої води. Людина може інфікуватися, якщо вип’є заражену воду або з’їсть продукти, які готував хворий", - зазначають медики.

До слова, у 2022 році в Україні було зареєстровано 281 випадок гепатиту А. За 9 місяців цього року зареєстровано 314 випадків захворювання.

Зауважимо, в Україні зростає кількість хворих із діагнозом гепатит А. На Закарпатті госпіталізовано одинадцять людей, з них п'ятеро дітей.
Додамо, станом на 1 листопада 2023 року в Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні лікуються семеро пацієнтів: четверо дорослих і троє дітей.
Нагадаємо, 31 жовтня через спалах захворювання на гепатит А у Вінницькій області оголосили надзвичайну ситуацію. 

ІА "Вголос": НОВИНИ