Служба безпеки України повідомила про підозру полковнику ФСБ, який під час окупації Харківської області катував людей та «кришував» мародерів.

Про це у Telegram-каналі пише пресслужба Служби безпеки України.

Встановлено, що полковник Максим Живило був причетний до воєнних злочинів проти цивільного населення під час окупації Харківської області.

На початку повномасштабного вторгнення підрозділ ФСБ під керівництвом підозрюваного вистежував та викрадав українських патріотів в окупованому Вовчанську.

Крім того, є докази, що у квітні 2022 року російські військові схопили місцевого мешканця на вулиці, зв'язали його та відвезли до катівні.

Чоловіка жорстоко били, застосовували до нього електричний струм, проколювали губи, ясна та спилювали зуби. Максим Живило особисто брав участь у тортурах.

Крім того, полковник контролював перевезення вантажів через блокпости до Росії та брав хабарі від мародерів за кожен вивезений вантаж.

За його «підписом» загарбники вивезли до рф понад 20 фур з награбованим майном місцевих жителів. Здебільшого це були викрадені автомобілі преміум класу, катери, квадроцикли та сільгосптехніка.

Наразі слідчі повідомили полковнику про заочну підозру.

ІА "Вголос": НОВИНИ