Генерал-лейтенант Олександр Павлюк, командувач Об'єднаних Сил на Сході, заявив, що українські військові готові до ймовірного масштабного вторгнення росіян. Серед можливих дат, коли може розпочатись масштабний напис країни-агресора, Павлюк назвав 20 лютого, коли добігає кінця Олімпіада в Пекіні. '

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю для британського видання The Times. 

За словами генерала, попри перевагу росіян в небі та на морі, а також проблему з забезпеченням українського війська сучасними зразками озброєння, Збройні сили України готові відбити наступ ворога. 

«У нас близько півмільйона людей, які пройшли в цій країні війну, в якій вони когось або щось втратили. Півмільйона, які втратили кров рідних, втратили домівку чи друзів, і вони готові голими руками роздирати росіян», – холодно заявив генерал-лейтенант Олександр Павлюк. 

Як акцентують британські журналісти, генерал сповнений рішучості знищити будь-яку російську силу, достатньо нерозумну, щоб вторгнутися на його батьківщину.

«Якщо нашій розвідці вдасться передбачити напрямок основного російського удару, то після перших великих втрат вони далі не підуть», – сказав він. «Путін усвідомлює, що після великих втрат його армія може зупинитися сама. У цьому не можна довіряти інтуїції. Йдеться про холодний розрахунок».

 

У розмові з The Times на військовій базі в Попасній, поблизу лінії фронту, Павлюк сказав, що Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер», деякі з яких знаходяться в зоні дії Києва.

Серед різних сценаріїв 20 лютого відзначається як потенційна дата початку вторгнення: саме тоді закінчуються Зимові Олімпійські ігри в Пекіні, і російський президент, який намагається ублажити своїх китайських партнерів, зможе бути вільним у своїх діях. Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», країна-агресор ймовірно утримується від повномасштабного вторгнення в Україну з огляду на Олімпійські ігри. 

«Це дата, яка нас хвилює», – зізнався Павлюк, зведені підрозділи якого відомі як Операція Об’єднаних сил.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", генерал Павлюк заявив, що після захоплення України Росія нападе на країни Балтії.

ІА "Вголос": НОВИНИ