Сьогодні, 5 травня, відбулось чергове позапланове засідання комісії ТЕБ і НС щодо обвалу моста на трасі Львів-Луцьк.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

На ньому було визнано, що аварійна ситуація, яка сталась на автомагістралі Львів-Луцьк 3 травня, за критеріями визначається як «надзвичайна ситуація об'єктового рівня», яка в подальшому може визначатися як «надзвичайна ситуація місцевого чи регіонального рівня».

З такою заявою виступив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

“До комісії надійшли звернення Служби автомобільних доріг у Львівській області та Кам’янко-Бузької громади щодо погіршення життєзабезпечення людей через припинення руху автомобільного транспорту внаслідок руйнування моста у селі Гайок. Розглянувши їх, приймаємо рішення, ситуацію, яка виникла 3 травня, визначити як надзвичайну об’єктового рівня, яка в подальшому за набутими критеріями може визначатися надзвичайною ситуацією місцевого чи регіонального рівня”, - зазначив він.
Під час засідання Служба автомобільних доріг отримала доручення приступити до початку аварійно-відновлювальних робіт, а також встановити дорожні знаки об’їзду ділянки, де трапився обвал відповідно до затвердженої схеми.

Також, заступник голови ЛОДА надав доручення представникам департаменту дорожнього господарства спільно з Службою автомобільних доріг протягом трьох місяців обстежити усі мости, які мають ознаки аварійності.

ІА "Вголос": НОВИНИ