Американські законодавці включили зусилля з протидії Росії в компромісну версію оборонного бюджету, у якому передбачається 300 мільйонів доларів для українських Збройних сил.

Про це повідомляє видання Reuters.

Закон про державну оборону на 2022 фінансовий рік передбачає військові витрати в 770 мільярдів доларів, що на 25 мільярдів доларів більше, ніж запросив президент США Джо Байден, і приблизно на 5% більше, ніж бюджет минулого року.

Законопроєкт був опублікований невдовзі після того, як президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін провели двогодинні переговори щодо України.

Він включає 300 мільйонів доларів в межах ініціативи зі сприяння безпеці України, 4 мільярди доларів для європейської оборонної ініціативи та 150 мільйонів доларів для співпраці в галузі безпеки в країнах Балтії, пише Reuters.

Водночас за даними агентства, у ньому немає положення, яке змусило б Байдена ввести санкції щодо «Північного потоку-2», а також поправки щодо російського суверенного боргу.

Зауважимо, проєкт оборонного бюджету США на 2022 рік у 770 млрд доларів був двічі заблокований протягом тижня через суперечку щодо поправок навколо санкцій за "Північний потік-2" і проти Китаю.

Нагадаємо, на тлі загрози ескалації конфлікту на сході України у вівторок, 7 грудня, відбулась відеоконференція президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна.

Переговори тривали дві години п'ять хвилин, проходили в режимі, закритому для ЗМІ. Путін вів їх із Сочі, Байден – із так званої Ситуаційної кімнати Білого дому у Вашингтоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ