Розслідувач Bellingcat заявив, що Кремль має своєрідний «список смерті» з іменами тих, хто критично ставиться до режиму Путіна й до нього самого.

Головний розслідувач міжнародної дослідницької організації Bellingcat Христо Грозєв вважає, що кремлівський режим має «список смерті» з іменами його критиків.

Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону, обговорюючи можливі мотиви отруєння російського письменника Дмитра Бикова, журналіста Володимира Кара-Мурзи-молодшого та опозиціонера Олексія Навального.

«Зрозуміло, що є список смерті. І коли ви сказали, що я розслідував терор проти Навального, — ні, Навальний був одним з пацієнтів. А цей список довгий. І ми досі знаємо приблизно 7−8% людей, які були у цьому списку. Це державна машина смерті, і це найстрашніше», — заявив Грозєв.

Також він висловив свою думку щодо президента РФ Путіна, назвавши його тою людиною, яка давно перейшла межі своєї компетенції.

«Путін — це голова держави вбивць. Коли ми з ним вперше побачились в 1995 році в Петербурзі, він завжди був тихеньким, сидів в кутку. Певно, людина з комплексами. А що маємо зараз...», - наголосив Грозєв.

Нагадаємо, головний розслідувач Bellingcat, автор серії розслідувань про злочини російської влади Христо Грозєв вважає, що Україна зможе повернути контроль над окупованою територією Донбасу.

Він вважає, що «Росія із задоволенням віддасть Донбас, бо не знає, як його інтегрувати і як фінансувати цю інтеграцію».

ІА "Вголос": НОВИНИ