Ексочільник «Львівелектротрансу», депутат Львівської міської ради Олег Береза розповів, чому у Львові досі не впроваджено електронний квиток. Колишній підлеглий Садового звинуватив його команду у безсистемності та профанації й заявив, що звертатиметься до ЄБРР через низку порушень, які свідомо допустили посадовці ЛМР.

Про це Береза написав у своєму «Фейсбуці».

"Жодна теорія, програма чи стратегія не зроблять справу успішною. Лише люди, професіонали та фахівці, конкретні, чіткі, з виразною позицією та життєвими цінностями, репрезентанти свого середовища можуть і повинні реалізовувати зміни. За понад 20 років своєї кар'єри я неодноразово переконувався в цьому. Припускаю, що послуговувався цією формулою і міський голова Львова, коли ми розпочинали роботу над проєктом впровадження автоматизованої системи контролю оплати проїзду у громадському транспорті міста.

Однак, щось пішло не так... І ось уже кілька років нас, львів'ян, намагаються переконати у тому, що безсистемність та профанація, зневага цінностями та чиновницький кретинізм є прийнятними, і це саме ті підходи, яких ми потребуємо в управлінні життям міста. Вчора міська влада вдалася до чергового безглуздя, звільнивши керівника проєкту з впровадження Електронного квитка Сергія Журбенко. Саме Сергій впродовж останніх кількох років доклав чималих зусиль та довів до фінального етапу проєкт Електронного квитка для Львова.

Власне, це готове рішення тепер спробує втілити у життя виходець із «руского міра» Андрій Білий. Пане Андрій Садовий, що відбувається? Люди, які впродовж багатьох років забезпечували успіх в процесі реалізації такого важливого для міста Проєкту, стали непотрібними?

Також ініціюватиму звернення до European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) щодо роз'яснень позиції банку по низці процесуальних порушень, на які свідомо пішли чиновники, та можливості подальшої реалізації проєкту в таких умовах", - написав Береза.

У четвер, 28 травня, на позачерговому засіданні Львівської міської ради п’ятеро депутатів, зокрема, Олег Береза, покинули фракцію “Самопомочі”, звинувативши свого лідера Андрія Садового в піарі й ігноруванні інтересів громади. Мер у відповідь заістерив і заявив, що на прийдешніх місцевих виборах знову буде балотуватися.

Нагадаємо, Андрій Білий - заступник директора департаменту інфраструктури та ЖКГ у Львівській міській раді. Як з’ясували журналісти, його батько – Леонід Білий проживає в окупованому Криму, є членом путінської «Єдиної Росії», у 2014 та 2016 роках балотувався на псевдовиборах до російської влади в Криму, а на сайті «Миротворець» фігурує як поплічник окупантів. Нещодавно через систему Youcontrol знайшовся ще й зв’язок між тепер уже російською фірмою «Артвин», якою керує батько Андрія Білого, і компанією, через яку російський олігарх Ігор Чуркін отримав 20 млн грн у межах афери довкола ЛАЗу.

ІА "Вголос": НОВИНИ