В Секторі Газу проживає понад 2 мільйони людей, з яких 39% безробітні. Проте в Секторі Газу є кілька сотень доларових мільйонерів.

Багато людей сприймають сектор Газа як символ страждань та бідності палестинців. На цій маленькій прибережній смузі проживає понад 2 мільйони людей, з яких 39% безробітні. Проте в Секторі Газу є кілька сотень доларових мільйонерів.

Про це пише Bild. 

Це лідери ХАМАС, які мешкають у розкішних віллах, хвастаються у соцмережах лімузинами та зупиняються у найдорожчих готелях. Газета BILD наводить основних з них:

Ісмаїл Ханія, 61 рік. Лідер ХАМАС та глава уряду Гази з 2019 року живе за кордоном. Батько 13 дітей керує бойовиками з розкішних готелів Катару та Туреччини. Він переміщується між Тегераном, Стамбулом, Москвою та Каїром на приватному літаку. Його син Мааз - великий власник нерухомості в Газі, де його називають «батьком будинків». У Туреччині його часто бачать з жінками та алкоголем, що суперечить законам ісламу. Припустимий стан родини Ханія - 2,5 мільярди доларів.

Халед Машааль, 67 років. Екс-глава політбюро ХАМАС у 2012 році втік із Дамаска в Катар з 1,5 мільярдами доларів. Тепер він контролює операції з нерухомістю та фінансами групування з Догі.

Муса Абу Марзук, 72 роки. Другий за значущістю лідер ХАМАС, відповідальний за міжнародні зв'язки. Він прожив 14 років у США, де народилися шість його дітей. Його стан оцінюється в 2 мільярди доларів.

Юніс Кафіше, 67 років. Відповідає за фінанси ХАМАС, живе у Стамбулі. Президент Туреччини видав йому турецький паспорт на ім'я Хашмет Аслан. Від імені ХАМАС там діє будівельна компанія, яка заробила в 2022 році близько 2 мільйонів євро.

"ХАМАС нагромадив величезні багатства та ресурси у таємних угодах з нерухомістю, тим часом як сектор Газа ще більше дестабілізується, ковзаючи в жахливі злидні та економічні руїни", - каже помічник міністра фінансів США Елізабет Розенберг.

ІА "Вголос": НОВИНИ