19 січня місто Львів отримало дев’ятий, передостанній із передбачених п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон».

Про це повідомила Львівська міська рада.

Зазначається, що новий вагон має пройти обкатку, випробовування й тестування ходових характеристик та гальмівних систем. У процесі його доукомплектують приладами автоматизованої системи оплати проїзду та присвоять інвентарний номер.

Трамвай їздитиме за маршрутом №8.

«Після проведення усіх підготовчих робіт трамвай зможе курсувати на лінії – в основному, на  маршруті №8, що сполучає Сихів та центральну частину міста. На цьому маршруті працюють і 8 аналогічних трамваїв, отриманих в попередні роки», – зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

У міськраді зазначають, що останній, десятий, трамвай місто очікує отримати у лютому цього року.

Довідково: 

Трамвай «Електрон» T5L641 – це п'ятисекційний однопросторовий комфортний вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування. 

Кількість місць для сидіння – 56, загальна пасажиромісткість трамвая – 265 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ