Сім медалей здобув у Міжнародних спортивних змаганнях серед ветеранів Warrior Games львів'янин Віктор Легкодух.

Про це він повідомив у соцмережі на своїй сторінці.

«Завершив змагання на Warrior Games! Результат 7 медалей: 4 золотих, 1 срібна та 2 бронзових. Це неоціненний досвід міжнародних змагань серед військових! Рухаюся далі», - написав Віктор. 

Дві золоті медалі він отримав за перемогу у змагання з веслування на тренажері. Інші два золота – у метанні диска та булави.

Майор Віктор Легкодух є чинним працівником Національної академії сухопутних військ України імені гетьмана Сагайдачного. 

Здобув військову освіту та отримав офіцерське звання у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Виконував бойові завдання із захисту України від російських окупантів з березня 2014 року.
Під час одного з боїв, в результаті ворожого мінометного обстрілу, офіцер-десантник зазнав осколкового поранення у хребет, після чого проходив довгу складну реабілітацію, адже було пошкоджено спинний мозок. Досі Віктор залишається прикутим до інвалідного візка, втім веде активний спосіб життя, бере участь у громадському житті, продовжує крокувати щаблями військової кар’єри. Так, рішенням керівництва Міністерства оборони України за ініціативи командування Національної академії сухопутних військ офіцер продовжив проходження служби у рідному військовому навчальному закладі, де присвятив себе науково-педагогічній діяльності та вихованню майбутніх офіцерів.
 
Міжнародні спортивні змагання Warrior Games («Ігри воїнів») відкрилися 19 серпня в американському Орландо (Флорида). Вперше у них бере участь збірна України. На змагання прибули 32 спортсмени з України - як ветерани, так і чинні військові, котрі мали порання.
Warrior Games, організовані Командуванням підготовки та доктрини Сухопутних військ США, проходитимуть до 28 серпня. Для участі в них прибули близько 300 спортсменів, які представляють армії Сполучених Штатів та країн-союзниць.
 
Читайте також у «Вголосі»: на війні з російськими окупантами загинув технічний директор ПрАТ «Львівський холодокомбінат» Василь Єстеферов.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ