На сьогодні Львівщина перебуває на четвертому місці з кількості хворих на COVID-19.

Про це сьогодні, під час засідання сесії Львівської обласної ради повідомив очільник департаменту охорони здоров’я Львівської обладміністрації Орест Чемерис.

За його словами, на сьогодні понад 4400 осіб хворіють на коронавірус. Проте, якщо порівнювати ріст захворюваності  восени з ростом захворюваності навесні, то  він не є різким.

«Під час попередньої хвилі захворюваності на коронавірус, піку захворюваності ми досягли протягом семи тижнів. Це був стрімкий ріст захворюваності. А станом на сьогодні ми спостерігаємо, що захворюваність зростає повільно і ми ще далеко від піку», - каже лікар.

За його словами, така ситуація і через те, що за увесь цей час мешканці області вже сформували імунітет проти хвороби, і що є значний відсоток вакцинований.

«Ми навчилися жити з ковідом», - говорить Орест Чемерис.

Він також зауважив, що найбільше хворих серед чоловіків. А ось жінки хворіють на ковід легше. Що стосується віку, то на коронавірус більше та важче хворіють особи старше 50 років. Причинами тут є і супутні хвороби.

За словами  очільника департаменту охорони здоров’я Львівської обладміністрації  зараз у області є 3700 ліжок для надання допомоги «ковідним» пацієнтом. Буквально за останній день до переліку лікарень було внесено Львівський перинатальний центр та 8 міська клінічна лікарня Львова.

«Завантаженість ліжок зараз – 46 відсотків», - повідомив лікар.

Орест Чемерис також спрогнозував, що до «червоної» зони Львівщина може ввійти за три-чотири тижні. Але це залежить від того як мешканці будуть дотримуватися всіх карантинних вимог. 

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», на Львівщині за добу виявили майже тисячу нових випадків захворювань на ковід. З 23 вересня Львівщина перебуває у «жовтій» карантинній зоні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ