Лікарі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру дістали зі шлунка 7-річної дівчинки з міста Миколаїв, що на Львівщині, два магніти.

Про це повідомили на сторінці медустанови у Facebook.

За словами медиків, дівчинка сама розповіла мамі, що проковтнула магніти. Батьки звернулись у місцеву лікарню, де дитині зробили рентгенографію і далі скерували до Львова у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

"Ми провели додаткові обстеження, щоб визначити точне розташування стороннього тіла, та дізнатись, чи не виникли ускладнення", — розповіла гастроенетрологиня Віта Волощук.

Лікар-ендоскопіст Олег Кочеркевич переконаний, що дитині певним чином пощастило: магніти були склеєні між собою й одним шматком впали у шлунок.

"Магніти були великого діаметру. Під їхньою вагою шлунок опустився до рівня тазових кісток. Тому спочатку візуально вони локалізувались у кишківнику. Проте ми провели пацієнтці додаткове рентген-дослідження у лежачому положенні, і зрозуміли, що сторонні тіла ще у шлунку, тож можна видалити їх ендоскопічно", — додав фахівець.

Як розповіли медики Центру, випадки видалення стороннього тіла із шлунково-кишкового тракту (ШКТ) трапляються часто. 

У гастроенетрологині Віти Волощук це уже третій випадок заковтування сторонніх тіл у ШКТ від початку року. І другий - коли у шлунку дитини виявляли саме магніти. Медикиня звертає увагу батьків на те, що маленькі діти пізнають світ на дотик і смак. Тому сторонні тіла у ШКТ найчастіше виявляють у дітей віком від від 1 до 3 років. Старші діти та підлітки можуть проковтувати предмети навмисно, щоб привернути до себе увагу.

ІА "Вголос": НОВИНИ