У неділю, 5 грудня, в Києві у БК «Лідер» перемогою 25-річного львів'янина Юрія Семка завершився Кубок України зі снукеру серед чоловіків.

Про це інформує пресслужба  Відділення НОК України у Львівській області.

У фіналі львівський спортсмен (№9 у рейтингу Федерації спортивного більярду України) переміг уродженця Червонограда, який нині представляє Київ, майстра спорту України міжнародного класу Влада Вишневського (№2) - бронзового призера чемпіонату Європи 2019 року зі снукеру в команді. Фінальна зустріч завершилась з рахунком 4:3 на користь львів'янина, який поступався супернику з рахунком 0:1, 1:2 і 2:3.

Це був другий матч між цими суперниками на Кубку України. У суботу з рахунком 2:0 перемогу здобув Вишневський, а Семку довелося добиратися до фіналу по нижній сітці і він з цим чудово впорався, зокрема, вигравши у лідера українського рейтингу, неодноразового чемпіона України, бронзового призера чемпіонату Європи 2019 року (в команді з Владом Вишневським), майстра спорту України міжнародного класу Антона Козакова з Дніпра- 3:0.

Цей успіх дозволив Юрієві Семку виконати норматив майстра спорту України.

Нагадаємо, як писав "Вголос", 17-річний львів‘янин Георгій Лукашев став чемпіоном України з плавання. Плавець подолав дистанцію 200 метрів за менш ніж 2 хвилини.

Довідка:

Снукер (від англ. snooker — блокувати, перешкоджати) — різновид гри на більярді. Принцип гри полягає в тому, щоб за допомогою кия і білої кулі за особливими правилами гри закотити в лузи 15 червоних і шість кольорових куль (жовту, зелену, коричневу, синю, рожеву та чорну). Переможцем стає той гравець, котрий набирає за гру (фрейм) більшість очок.

Снукер є однією з найпопулярніших більярдних ігор у світі, перш за все у Великій Британії, в інших англомовних країнах (Ірландії, Канаді, Австралії), а також у Китаї та східній Азії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ