[media=156370,156371,156372] Вперше такий захід проходив у Дзеркальній залі Львівського Національного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, повідомляє прес-служба відділення НОК України у Львівській області.

За результатами спільного голосування членів виконавчого комітету обласного відділення НОК та членів колегії управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації, найвидатнішим досягненням за підсумками виступів спортсменів Львівщини у березні 2017 року визнано перемогу Вероніки Марченко в індивідуальному турнірі на чемпіонаті Європи зі стрільби з лука. 8-12 березня ці змагання проходили у французькому місті Віттель. Львів’янка не мала рівних в особистому заліку і допомогла жіночій збірній України здобути «бронзу» у командному заліку.

Голова обласного відділення НОК Юрій Турянський подякував генеральному директору Львівської Опери народному артисту України Василеві Вовкуну за можливість відзначити високі досягнення львівської спортсменки у величному храмі культури.

Урочисту церемонію почали виступом народної артистки України, всесвітньовідомої піаністки Етелли Чуприк. Вона дуже проникливо виконала етюд авторства Фридерика Шопена і отримала за свою майстерність бурхливі оплески від кількох десятків учасників акції.

На запрошення голови відділення НОК Львівщини у церемонії взяв участь голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. Олег Михайлович назвав перемогу Марченко на європейській першості «видатною подією».

Голова Львівської ОДА відзначив, що Марченко у фіналі Чемпіонату Європи була на голову сильнішою від суперниці-росіянки. «Від такої звістки тисячі наших хлопців на фронті неймовірно раділи. Ця перемога Вероніки додала українцям наснаги», - підкреслив Синютка і подякував Вероніці за її важку і успішну працю.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ