Секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак бурхливо відреагував на новий указ президента

Президент України Володимир Зеленський 22 січня підписав указ «Про історично населені українцями території Російської Федерації».

Про це Зеленський сказав у привітанні з нагоди Дня Соборності.

За словами президента, потрібно робити кроки не лише для зміцнення соборності України й українського народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців та про історію України.

В указі президент постановив уряду розробити із залученням міжнародних експертів, представників Світового конгресу українців, вчених, громадськості та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України план дій щодо збереження національної ідентичності українців в Російській Федерації. У тому числі — на історично населених ними землях (на Кубані, Стародубщині, Північній та Східній Слобожанщині в межах сучасних Краснодарського краю, Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей Російської Федерації).

В свою чергу секретар Львівської міської ради, старший лейтенант Збройних сил України Маркіян Лопачак бурхливо відреагував на новий указ президента і зауважив, що це могло б статись і раніше: 

«Шкода, що такого в Україні не відбулося 20-30 років тому. Якби вже тоді українська політика була державницькою, російська брехня не змогла би так глибоко просочитись в свідомість людей по всьому світу, не змогла би підготувати підґрунтя для окупації… і наші жертви, напевно, були би значно і значно меншими», - написав Маркіян Лопачак.

ІА "Вголос": НОВИНИ