Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що 1 грудня готуються «підвози» людей до парламенту.

Про це перший віцеспікер сказав на брифінгу у Верховній Раді у вівторок.

«Я би радив вам приїжджати раніше. Тому що в рамках перевороту можуть бути заблоковані проходи. Є така думка, що коли людей збирають у регіонах за тисячу гривень на день, то це якось на переворот менше схоже. Якщо вже люди не хочуть у перевороті брати участь безкоштовно, ну це вже питання», - сказав він.

Корнієнко додав, що має інформацію про «підвози» людей до парламенту 1 грудня. Він підтвердив, що отримав інформацію від правоохоронців.

«До цих заяв потрібно серйозно ставитися. Вони перевіряються. Є відкрита справа в СБУ. Це все буде перевірено, і якщо дійсно якісь серйозні заходи інспіруються, то, звичайно, Служба безпеки має давати відповідь. Ми, зі свого боку, просто так тролимо опозиціонерів, які в нас весь час збираються, і не завжди можуть навіть артикулювати, з якого приводу. У нас кожного дня біля Верховної Ради проходить близько п'яти-шести мітингів», - зазначив депутат.

Як повідомляв «Вголос», 26 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про підготовку на 1-2 грудня спроби державного перевороту в Україні. За його словами, представники Росії та України обговорюють участь бізнесмена Ріната Ахметова в цьому.

Служба безпеки України розслідує підготовку окремими громадянами України дій з метою захоплення державної влади.

ІА "Вголос": НОВИНИ