Інформація про смерть дружини екс-президента України Віктора Януковича, Людмили, виявилась фейком.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook прессекретар Віктора Януковича, Юрій Кірасір.

«Інформація про смерть Людмили Янукович – брехня. Інформація, що поширюється окремими безвідповідальними персонами, про смерть Людмили Олександрівни Янукович не більше, ніж найчорніший піар. Про сім'ю Януковичів якої брехні лише не писали. Але подібне переходить усі людські межі. У свою чергу бажаємо Людмилі Олександрівні та всім міцного здоров'я», — спростував Кірасір.

Нагадаємо, про смерть Людмили Янукович повідомив на своєму Telegram-каналі політтехнолог і блогер Володимир Петров 23 січня ввечері. Згодом, чутки про ймовірну смерть дружини президента-втікача підхопили українські медіа. 

Додамо, також незабаром Петров додав, що смерть Людмили Янукович ніби то дивним образом співпала з її вакцинацією.

«Офіційно інсульт, але за чотири дні до кровообігу вона отримала втору дозу «Спутник V». Інформація від лікаря скорої, який приїхав на виклик і транспортував її в лікарню», — написав він.

Попри недостовірність інформації, запит  «людмила янукович померла» у пошуковому сервісі Google став одним з найпопулярніших 23 січня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в останні роки Людмила Янукович мешкала в окупованому Росією Криму. 

Після розриву з чоловіком Людмилі Янукович дістався сімейний особняк у Великій Ялті, який в оточенні експрезидента називали «чайним будиночком». Під цією скромною назвою ховається маєток площею 1,2 гектара з власним гальковим пляжем у курортному селищі Відрадне. Цей населений пункт розташований на самому березі моря між селищами Масандра, Нікіта і власне Ялтою.

До слова, родина Януковичів не робила офіційних заяв із приводу припинення шлюбних стосунків. Але, за деякими відомостями, подружжя, яке прожило разом понад 40 років, розлучилося ще до Революції гідності.  На даний момент Віктор Янукович живе в Підмосков’ї, в садибі, яка колись належала одному з перших радянських маршалів Семену Будьонному, а ось його колишня дружина віддала перевагу Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ